Nieuwsartikel Curtec

Curtec High Performance past installatie aan dankzij koelmachine van EasyCool

Curtec High Performance had de wens de installatie in de fabriek aan te passen en was daarvoor op zoek naar tijdelijke koeling. Gedurende een periode van 18 maanden verzorgde EasyCool er de koeling van de complete installatie, zodat de technische dienst van Curtec in alle rust op zoek kon naar een aanpassing die zowel de gewenste besparing als vrije koeling op zou leveren. Dankzij het hoge rendement van de koelmachine van EasyCool viel de huurprijs nagenoeg weg tegen de besparing op de energiekosten.

Tijdelijke koelmachine van EasyCool

Curtec High Preformance Verpakkingen uit Rijen wilde de installatie in de fabriek aanpassen en was daarvoor op zoek naar een tijdelijke koeloplossing. Temperatuurbeheersing is van groot belang binnen de verpakkingsbranche, vandaar dat men zocht naar een professionele oplossing die gedurende een langere periode dienst kon doen. We hebben als EasyCool een tijdelijke koelmachine verzorgd, die gedurende een periode van 18 maanden voor de koeling van de installatie in de fabriek heeft kunnen zorgen. Curtec heeft de productie niet stil hoeven leggen, terwijl de technische dienst op zoek kon naar een geschikte aanpassing. 

Hoog rendement van de koelmachine

De tijdelijke koelmachine van EasyCool hielp niet alleen de productie op peil te houden, dankzij het hoge rendement hiervan bleek het tevens mogelijk flink op de energiekosten te besparen. De energielasten voor Curtec vielen tijdens de 18 maanden met onze tijdelijke koelmachine beduidend lager uit. Dat is volledig in lijn met ons streven naar meer duurzaamheid binnen de branche voor koeltechniek. Bovendien leverde het Curtec een belangrijk financieel voordeel op, waardoor de huurprijs hier haast tegen weg viel. Dit betekent dat Curtec slechts een beperkte investering heeft hoeven doen om gedurende 18 maanden gebruik te kunnen maken van onze tijdelijke koelmachine.

Besparing op de kosten en vrije koeling

Dankzij de tijdelijke koeling voor een periode van 18 maanden had de technische dienst van Curtec voldoende tijd te zoeken naar een nieuwe installatie die voldeed aan de verschillende wensen. Curtec zorgt naar een aanpassing die een besparing op de kosten op zou leveren en tegelijkertijd zou zorgen voor vrije koeling.  De technische dienst had dankzij onze tijdelijke koelmachine alle tijd om de nieuwe installatie te selecteren en daar de bestelling voor te plaatsen. Inmiddels is de nieuwe installatie in de fabriek actief en heeft Curtec de doelstellingen kunnen realiseren.