ENR Serie

De chillers uit de ENR-serie zijn luchtgekoelde vloeistofkoelers voor industriële toepassingen voor buitenopstelling. De koelers zijn bedoeld voor toepassingen die betrouwbaarheid, continue werking en lage onderhoudskosten vereisen.

Alle modellen zijn uitgerust met een coaxiale of shell-and-tube verdamper (met uitzondering van de modellen 001 en 002), die een betrouwbare werking garandeert, vooral bij vloeistoffen met verontreinigingen. Alle modellen zijn uitgerust met een waterpomp die kan worden bediend met een water-glycol-mengsel, evenals met een opslagtank, die een nauwkeurige temperatuurregeling garandeert, zelfs bij sterke procesgerelateerde temperatuurschommelingen.

Met het brede koelcapaciteitsbereik tot 440 kW is het mogelijk om aan alle eisen van de klant te voldoen. Het gebruikte koudemiddel is R410A. De koelers zijn uitgerust met één (modellen 001 ÷ 100) of twee (modellen 130 ÷ 480) koelvloeistofcircuits met maximaal twee compressoren per circuit om een ​​hoog rendement te garanderen, zelfs bij deellast.
De elektrische beschermingsklasse is IP54 voor alle modellen. Dankzij de coaxiale en buisbundeltechnologie van de verdampers kunnen hoge prestaties en betrouwbaarheid van de systemen worden gegarandeerd in alle industriële toepassingen. Alle systemen worden vóór verzending in de Hitema-productielocatie gecontroleerd om de beste prestaties, betrouwbaarheid en continue werking bij de klant te garanderen. Het wordt aanbevolen een geschikt filter bij de waterinlaat te installeren.

Een van de vele voordelen van de ENR-serie is de kleine footprint van de systemen in verhouding tot hun afmetingen; de serie is zo ontworpen dat deze slechts een minimum aan ruimte in beslag neemt.


Downloads:

Technisch datablad        Hitema Coaxiale Verdamper       Open of gesloten systemen